Financiële voordelen

Regelgeving

Salderingsregeling

Aantrekkelijk om zonnepanelen te nemen

Doormiddel van het salderingsregeling wordt het vanuit de overheid nog aantrekkelijk gemaakt om zonnepanelen te nemen. De huidige salderingsregeling houdt in dat het niet uitmaakt wanneer u energie terug levert aan het netwerk. Dus ook op momenten dat de er weinig vraag is naar energie (en de energieprijs laag ligt) wordt u alsnog vergoed voor de geleverde energie.

Vanaf 2028 wordt deze regeling afgebouwd tot dat de salderingsregeling in 2031 volledig weg valt. Tot die tijd heeft u hier nog enorm veel voordeel van!

21% btw terug krijgen

Voorheen waren er meerdere subsidies voor zonnepanelen. Helaas zijn deze komen te vervallen. Om het toch aantrekkelijk te maken om zonnepanelen te nemen hoeft er geen btw over betaald te worden.

Veilige investering

Daarnaast kunt u nog gebruik maken van de zogenoemde “groene lening’

Dit is een lening die u bij uw bank kan aanvragen. Door zonnepanelen te nemen bespaart u op uw energierekening. Hierdoor zijn zonnepanelen een enorme veilige investering omdat u kunt exact kunt berekenen over hoeveel jaar u dit terug heb verdiend. Dit houdt in dat financiële instellingen dit ook als een veilige investering zien en u graag willen helpen voor het financieren van zonnepanelen.