Monitoring

Alles-in-één slim energiesysteem

Real time monitoring

Op elk moment real time inzicht in uw verbruik en opbrengsten door middel van de Ephase Envoy

Bij Hommersen Solar geloven we in de kracht van data en monitoring om jouw zonne-energiesysteem naar een hoger niveau te tillen. Een essentieel onderdeel van dit systeem is een kastje, ongeveer zo groot als een tablet, dat in je meterkast wordt geplaatst. Dit geluidloze apparaat verzamelt alle gegevens over de energieproductie van je zonnepanelen en biedt je inzicht in je energieverbruik.

Met dit slimme kastje kun je je installatie op afstand updaten en krijg je alle informatie gepresenteerd in aantrekkelijke en gemakkelijk leesbare diagrammen en grafieken. Zo kun je nauwlettend de prestaties van je zonnepanelen volgen en je eigen verbruik analyseren, ongeacht het type energiecontract dat je hebt. Onze geavanceerde monitoringoplossingen helpen je om het maximale uit je zonne-energiesysteem te halen.

Opbrengst

Optimaliseer jouw opbrengst van zonnepanelen

Door de prestaties van je zonnepanelen te monitoren, kun je in realtime zien hoeveel energie je systeem opwekt. Dit stelt je in staat om eventuele problemen snel op te sporen en op te lossen, waardoor je de maximale opbrengst uit je PV-installatie kunt halen.

Verbruik

Maximaliseer jouw eigen verbruik

Met slimme monitoring kun je ook je eigen energieverbruik in verschillende fases van de dag bijhouden. Of je nu overdag thuis bent of ’s nachts stroom verbruikt, je kunt zien wanneer je het meeste gebruikmaakt van je zonne-energie en je energieverbruik daarop afstemmen waar kan, wat kan resulteren in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Daarnaast is hier ook de opkomst van HES (Home Energy Systems) goed te zien. Dit is software die meer ‘slimme’ apparaten kan aansturen in je huis zoals bijvoorbeeld sommige wasmachines of laadpalen etc.

Contracten

Opties voor verschillende contracten

Of je nu een vast contract hebt met een terugleververgoeding of een dynamisch contract waarbij de energieprijzen variëren op basis van de marktomstandigheden, onze monitoringoplossingen passen zich aan jouw behoeften aan. Je kunt de gegevens gebruiken om te profiteren van gunstige tarieven en de financiële voordelen maximaliseren. Meer hierover bij het kopje ‘slimme aansturing’.

Integratie

Integratie met andere duurzame technologieën

Onze monitoringoplossingen bieden ook de mogelijkheid om je zonne-energiesysteem te integreren met andere duurzame technologieën, zoals warmtepompen, laadpalen voor elektrische voertuigen en thuisaccu’s. Door deze systemen te combineren en te optimaliseren, kun je jouw huis transformeren tot een echt energiezuinige en duurzame leefomgeving. Wederom meer info over dit onder het kopje ‘slimme aansturing’