Maximaliseer jouw energieonafhankelijkheid met thuisaccu's

Thuisaccu's

Bij Hommersen Solar zijn we enthousiast over de mogelijkheden van energieopslag in thuisaccu’s als een slimme aanvulling op jouw zonne-energiesysteem. Ontdek hier de voordelen die thuisaccu’s bieden en waarom ze een slimme investering kunnen zijn voor jouw huis:

Verminder netcongestie

Door energie op te slaan in een thuisaccu kun je de pieken in je energieverbruik verminderen, waardoor de druk op het elektriciteitsnet wordt verlicht. Dit is vooral waardevol tijdens periodes van hoge vraag, wanneer netcongestie kan leiden tot overbelasting en storingen. Met een thuisaccu kun je jouw eigen energieverbruik beter beheren en bijdragen aan een stabielere en betrouwbaardere energievoorziening

Verbeterde Off-grid Zelfstandigheid

Voor huishoudens die streven naar volledige zelfvoorziening kan een thuisaccu een essentieel onderdeel zijn van een off-grid energiesysteem. Door overtollige zonne-energie op te slaan voor gebruik tijdens perioden van lage opwekking of ’s nachts, kun je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en genieten van een grotere mate van energieonafhankelijkheid.

Tussen systeem

Financiële voordelen op de dynamische markt

Met een thuisaccu heb je de mogelijkheid om energie op te slaan wanneer de elektriciteitsprijzen laag zijn en deze energie te gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn. Dit stelt je in staat om te profiteren van fluctuaties op de dynamische energiemarkt en je elektriciteitskosten te verlagen door slim energiebeheer en -handel. Wij bieden paketten aan waarbij slimme software AI gestuurd dit uit handen neemt voor je en zo optimaal profiteert dan de dynamische markt.

Deelname aan de onbalansmarkt

Thuisaccu’s bieden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de onbalansmarkt, waar energieleveranciers en netbeheerders vraag en aanbod in evenwicht proberen te brengen. Door energie op te slaan en beschikbaar te stellen wanneer dit nodig is, kun je een bijdrage leveren aan de stabilisatie van het elektriciteitsnet en veel grotere financiële vergoedingen ontvangen voor jouw bijdrage. Dit is wel een nieuwe markt in Nederlands voor de particulieren maar tot op heden erg lucratief waarbij vergoedingen van boven de 2 euro per KhW zijn gehanteerd.

Systeem analyse in vier stappen

Voor- en nadelen van systemen

Strings omvormer systeem Optimizers gebaseerde string systeem Micro-omvormers systeem
Garantie 5 jaar 12 jaar 25 jaar
Brandveiligheid Goed Goed Uitstekend
Energie-optimalisatie per paneel Nee Ja Ja
Schaalbaarheid Nee Nee Ja
Verliezen door schaduw en vervuiling Hoog Nihil Nihil